DVLA-rijbewijswijziging kan 2,5 miljoen automobilisten van de weg dwingen

DVLA-rijbewijswijziging kan 2,5 miljoen automobilisten van de weg dwingen

Bestuurders worden gewaarschuwd voor een rijbewijswijziging die 2,5 miljoen automobilisten van de weg zou kunnen dwingen als ze geen actie ondernemen. Cijfers verkregen van de Driving and Vehicle Licensing Agency (DVLA) laten zien dat enorme aantallen rijbewijzen vóór woensdag 31 augustus 2022 verlopen – meer dan 6% van de in totaal 40.666.276 rijbewijzen die momenteel in gebruik zijn. Co-op Insurance dringt er bij automobilisten op aan om niet te lang te wachten met het verlengen van hun rijbewijs, meldde Hull Live vandaag.

Chauffeurs worden aangespoord om hun rijbewijs te controleren

Paul Evans, hoofd van Co-op Motor Insurance, zei: “We dringen er bij eigenaren van motorvoertuigen op aan om de vervaldatum van hun rijbewijs te controleren en, als het binnen de volgende maand afloopt, het verlengingsproces zo snel mogelijk te starten. remafstand auto theorie is te vinden online.  Rijbewijzen kunnen bij de meeste postkantoren online, per post of persoonlijk worden verlengd.”

De heer Evans vervolgde: “Vanwege de nationale afsluiting van vorig jaar kregen automobilisten met rijbewijzen die tussen februari en december zijn verlopen automatisch een verlenging van 11 maanden om hun rijbewijs te verlengen. Motor theorie leren online ook mogelijk. Meer dan 450.000 automobilisten van wie het rijbewijs tussen september 2020 en augustus 2021 is verlopen, moeten er echter zeker van zijn dat ze definitief zijn vernieuwd, omdat ze het risico lopen een ernstige boete te krijgen.

“We dringen er bij alle chauffeurs op aan hun rijbewijs te controleren en zo nodig snel te vernieuwen.” Rijden zonder rijbewijs is een strafbaar feit en kan resulteren in 3-6 strafpunten en een boete van maximaal £ 1.000.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top